Jezuïetenberg

Laat u meevoeren door een bijzondere onderaardse groeve

Welkom op de website van de Jezuïetenberg


In de 19e en 20e eeuw hebben Jezuïeten uit een klooster in Maastricht van een gewone kalksteengroeve een uniek werkstuk gemaakt dat zeker een bezoek waard is.  

 


Kerstwandeling in de Jezuïetenberg

Op de vrijdagavonden van 14 december en 21 december worden er in de Jezuïetenberg in Maastricht rondleidingen georganiseerd bij kaarslicht
Op deze avonden leiden professionele gidsen u in een sfeervolle ambiance rond door de mergelgangen met bijzondere werkstukken gemaakt door paters Jezuïeten. In een prachtige Kerstsfeer geniet u na de rondwandeling van een kleine versnapering met warme chocomel of glühwein.
Tijdens de wandeling branden er meer dan 1000 kaarsen. Boeken kan via de VVV, of via deze link. 

https://www.bezoekmaastricht.nl/…/kerstwandeling-bij-kaarsl… 

 

 

 

 

Openingstijden

Openingstijden

De groeve is alleen te bezoeken op afspraak. Op zondag zijn wij gesloten.


 

 

 

Gastenboek

10 berichten op 2 pagina's
Pascal Stevenhaagen
01-12-18 22:16:32
Vandaag voor de vierde keer in de berg geweest, ditmaal met min ouders die hier nog niet geweest waren. Het blijft een mooie fascinerende groeven met al zijn kunstwerken. Bedankt weer voor de mooie rondleiding.
Paul Leenders
16-09-17 19:50:54
Tijdens de Monumentendag van 9 september j.l. hebben mijn vriendin en ik mogen genieten van een rondleiding door deze grotten. Het was in een woord: fenomenaal. Een aanrader voor iedere bezoeker van Maastricht en wat ons betreft het hoogtepunt van ons bezoek aan deze mooie stad. We komen zeker terug om deze bijzondere kunstwerken nog eens te aanschouwen.
Bedankt voor de prachtige rondleiding.
Ben Kuipers
10-09-17 10:49:12
Beste mensen
Met de Monumentendag ben ik op herhaling geweest in jullie Jezuïetenberg en ben rondgeleid door een van jullie dame's een geweldige vertelster.
Bij jullie walvis in de grot aangekomen herkende ik het Werk niet meer.
Het was zo'n 30 jaar geleden helemaal zwart!! En het verhaal erachter was dat een sponsor deze walvis zwart geverfd had en dat de benoemde liters verf de verwachting ver had overtroffen.
De berg bleef zuigen en zuigen.
Ik heb jullie gids mijn verhaal verteld en haar aangeboden de foto's die ik heb op de mail te zetten
Tot mijn verbazing vindt ik van jullie stichting geen mail-adres.
Ik wacht erop stuur jullie de foto toe.
MVrGr
Ben Kuipers
07-09-17 23:37:06
Wij hebben lang geleden, met jullie gids dhr. Zeguers, meerdere keren in jullie prachtige grot een rondleiding en foto's mogen maken. Wij komen heel graag zaterdag 9-9-2017 op herhaling.
Matthijs Rohs
13-04-17 10:15:55
Sjiek dat de berrig nu ook individueel te bezoeken is!
Tonen: 5  10